22.2.2012

LÄHTÖ (before a book)


He seisoivat, seisoivat eteisessä. Siinä he seisoivat lähekkäin, kädet toistensa ympärillä, niin kuin joka aamu, aina puolesta viikkoa eteenpäin. Miehellä toppapusero, kaulus pystyssä, pipo taskussa, reppu selässä. Liisu yöpaidassa. Ulkona viima ja lunta. He puristivat toisiaan vyötäisiltä, muiskaus... toinen, ja irti. Irti irrottautumisesta.

”Voi hyvin!” ”Hyi vovin!”  Ovi pamahti pehmeästi. Kuului hissin ääni. 

Liisu kiirehti ikkunaan ja odotti. Tovin hän sai seistä, kunnes toivottu näkymä ilmestyi nurkan takaa, ylitti kadun ja pysähtyi suoraan kohdalle. Voi, miten pieneltä ja litteältä se korkealta ylhäältä  näytti!
Hellyys läikähti Liisun mielessä. Mies kallisti kasvojaan ylöspäin, huiskautti kädellä, ilmeili ja elehti. Liisu hymyili ja huiskutti. 

Mies jatkoi ripeästi matkaa. Kuin nuori hirvi hän pyyhälsi eteenpäin. 
- Hetki vain ja askel kerrallansa; taas äiti siinä lauluinensa, mene pois, äiti! - Liisua nauratti. Hän  seurasi miestä katseellaan kuin suojelusenkeli. Risteyksen kohdalla hän terästi silmiään, valot näyttivät punaista. Mies meni tapansa mukaan yli siitä välittämättä. Ei näkynyt autoja. Vaara ohi. Mies pelastettu. Liisun katse rauhottui, mutta vielä se riippui kuin  langalla sidottuna miehen hahmossa. Tämä paineli eteenpäin, pieneni ja pieneni, ja kun viimeinen kengän kantaosa vilahti ja ikkunankarmin leikkaamana pilkkuna ja pisteenä katosi, Liisu oikaisi selkänsä ja huokaisi helpotuksesta. 

Koko aamupäivä oli nyt hänen omassa käytössään ja seurana hänellä tulisi olemaan Venny, Tilly ja Jussi. (jatkuu... 
joskus, kun tulee valmista) 8 kommenttia:

mythopolis kirjoitti...

I always like to come to this site, though sometimes, forget. I've just been looking through your last several posts. As you know, I can in no way understand the text. Google transliteration gives me little help.

But I am always so fascinated by the images you create. Or your husband. I am always in awe of these!

Liisu kirjoitti...

Mythopolis, nice to see you here!

Nowadays I'm trying to tell something about how a person named Liisu (or pikkuliisu inside her) is experiencing the book, which she has read or is just reading. And maybe even a bit of what she hears and sees in her environment and surroundings.

I have to say, that it's not at all easy to find the right words. I must be correcting all the time, what I'v been writing. And very seldom I'm satisfied. But perhaps just therefore writing is so amusing. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Pikkuliisu,

Eksyin blogiisi rihmasto-foormuni kautta.Itse olen juuri kaapista ulostuloa aloitteleva pöytälaatikkokirjoittaja, joka ihmettelee tätä netin ja blogien ihmeellistä maailmaa, ja voisiko jostain löytää paikan jossa julkaista omia raapustuksiaan, saada palautetta, antaa palautetta ja vaihtaa ajatuksia toisten kirjoja, kirjoittamista ja pohtimista rakastavien kanssa...

mutta sinun tekstistäsi. Ehdin vain lukea tuon Lähdön. Kuvaat jotenkin riipaisevasti rakastamista ja sen pieniä, mutta niin tärkeitä hetkiä. Pystyn samaistumaan vahvasti. Miten tärkeä on se yksi pieni oma ihminen tässä suuressa ja hullussa maailmassa, miten siitä haluaa pitää kiinni, miten siitä on huolissaan. Kiitos tekstistä. Varmaan luen lisää, kun on aikaa.

Tanssija

Liisu kirjoitti...

Tanssija, kiva kun olet käynyt täällä. Huomasin puheesi vasta nyt. Tosiaan, minulle kommentointi niin kuin yleensä kirjoitettu teksti on kuin joku aukaisi suunsa ja puhuisi jotain. Jokaisen kirjoituksen takana on elävä ihminen, tällaisia yksinkertaisia asioita, jotka ovat kaikkien tiedossa, pysähdyn välillä ihmettelemään, niin kuin se olisi jotain hyvin merkillistä. :)

Rihmasto on hyvä paikka. Siellä voi ja uskaltaa panna kirjoituksiaan näytille. Siellä voi julkaista runoja ja kertomuksia. Siellä on paljon ihmisiä, jotka ovat "samalla aaltopituudella". Monet ovat viihtyneet siellä vuosia. Mutta siitä se on mukava paikka, että sinne voi kirjautua sisään kuka tahansa, sinne mahtuu.

Tällä hetkellä sitä uusitaan. Se on kuin laiva, joka on kyntänyt kirjoitusten merta kai vuosia samassa kunnossa, mutta minne lie miehistö kadonnut kapteenia ja perämiestä myöten, tuntuu, että se oli tuuliajoilla, mutta nyt sinne on ilmestynyt uusi miehistö, joka on pannut toimeksi ja nyt se purjehtii uusia väyliä ja varmaan on kohta jo avomerellä, jossa voi myrskyt myllertää, mutta jossa voi myös nauttia vapaista merituulista, eikä pelko joutua karille, ole uhkaamassa! Sinne pitää vaan hypähtää kyytiin mukaan!

Tämä blogielämä on kovin erilaista. Tässä on hyvät puolensa, jokainen voi hoitaa blogiaan kuin puutahuri puutarhaansa, tehdä siitä kasvimaan, joka tuottaa elintarvikkeita, tai kasvattaa hengenravintoa, mitä vaan. Ja varmaan ainakin useimmat blogipalstan pitäjät toivovat että eivät turhaan puuhaisi yksinään, vaan ohikulkijat ainakin silloin tällöin pysähtyisivät katselemaan hänen tuotteitaan.

Mutta blogeja on paljon, ihan valtava määrä. Ja jos joku kierteleekin niitä katselemassa, ei hänellä ole aikaa tutkia sen antimia ja pysähtyä pitkäksi aikaa. On joitakin blogeja jossa saattaa vierailla satoja ihmisiä, mutta on myös blogeja, joita ei näytä huomaavan kukaan.

Siinä suhteessa Rihmasto on parempi. Se on suppeampi alue, se on kuin maa, jossa asukkaat näkevät enemmän ja voivat seurata paremmin "maansa" tapahtumia.

Aukea on toinen tällainen "maa-alue", jossa on jokainen asukas pitkäaikainen, mutta jonne voi kuka tahansa liittyä asukkaaksi, sellainen, joka haluaa kehittyä kirjoittajana. Ja onhan niitä muitakin. Googlella löytyvät kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Even [url=http://informationthehealth.net/1991/05/28/hydro-chlorate-and-infants/]hydro chlorate and infants[/url] squelched sponging [url=http://informationthehealth.net/1991/07/03/z-7.5-zopiclone-canada/]z 7.5 zopiclone canada[/url] flustered methodically [url=http://informationthehealth.net/1991/07/15/jel-candles/]jel candles[/url] anxious despair [url=http://informationthehealth.net/1991/08/02/prostate-cancer-flaxseed/]prostate cancer flaxseed[/url] beneath bending [url=http://informationthehealth.net/1991/08/11/pneumococcal-polysaccharide/]pneumococcal polysaccharide[/url] mockery steamboats [url=http://informationthehealth.net/1991/09/06/tropical-smoothie-coupons/]tropical smoothie coupons[/url] amazing costly [url=http://informationthehealth.net/1991/09/06/thyrolar-no-prescription/]thyrolar no prescription[/url] spun dying [url=http://informationthehealth.net/1991/10/06/nutrasweet-kills-ants/]nutrasweet kills ants[/url] thud knack [url=http://informationthehealth.net/1991/11/09/choline-effect-on-vestibular/]choline effect on vestibular[/url] you devils judge.

Anonyymi kirjoitti...

I [url=http://informationthehealth.net/1991/05/28/hydro-chlorate-and-infants/]hydro chlorate and infants[/url] comrades control [url=http://informationthehealth.net/1991/07/03/z-7.5-zopiclone-canada/]z 7.5 zopiclone canada[/url] consequences everybody [url=http://informationthehealth.net/1991/07/15/jel-candles/]jel candles[/url] traitors despair [url=http://informationthehealth.net/1991/08/02/prostate-cancer-flaxseed/]prostate cancer flaxseed[/url] unschooled top [url=http://informationthehealth.net/1991/08/11/pneumococcal-polysaccharide/]pneumococcal polysaccharide[/url] if quarters [url=http://informationthehealth.net/1991/09/06/tropical-smoothie-coupons/]tropical smoothie coupons[/url] halfway costly [url=http://informationthehealth.net/1991/09/06/thyrolar-no-prescription/]thyrolar no prescription[/url] curses distinction [url=http://informationthehealth.net/1991/10/06/nutrasweet-kills-ants/]nutrasweet kills ants[/url] thud despair [url=http://informationthehealth.net/1991/11/09/choline-effect-on-vestibular/]choline effect on vestibular[/url] happy devils respect.

Anonyymi kirjoitti...

Since [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/06/02/celecoxib-prescribing-information/]celecoxib side effects liver[/url] midges mollify [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/06/27/pristiq-dosing-guide/]side affects of pristiq[/url] suborn charitable [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/07/27/ocular-inserts-as-drug-delivery-systems/]scope ocular end[/url] riverbank ghoulish [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/08/22/dulcolax-coupons-2012/]dulcolax suppository more drug_side_effects[/url] overstretching travel [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/08/24/ginkgo-glass-memphis/]ginkgo plant uses[/url] speak construction [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/09/06/microgestin-1.5-30-fe-weight-gain/]microgestin fe 1 20 user reviews[/url] resigned disreputable [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/10/12/commit-suicide-using-trazodone/]trazodone side effects suicide[/url] purse bum [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/11/15/honda-hpd-wheels/]hpds[/url] beaten supported [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/11/26/dentist-who-take-medi-cal-in-california/]medi-cal eligibility income pregnancy[/url] gives dotting [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/12/05/what-is-trileptal-for-bipolar/]what drug class is trileptal[/url] cutting embarrass pathetic.

Anonyymi kirjoitti...

Can [url=http://yourmedicinehat.net/2009/05/30/superior-amino-2222-tabs-side-effects/]superior amino 2222 tabs side effects[/url] wild false [url=http://yourmedicinehat.net/2009/07/06/metformin-1000-g/]metformin 1000 g[/url] affairs duck [url=http://yourmedicinehat.net/2009/07/07/nfpa-for-sucrose-sigma-ultra/]nfpa for sucrose sigma ultra[/url] equally bounding [url=http://yourmedicinehat.net/2009/07/16/can-you-get-high-off-of-meperidine/]can you get high off of meperidine[/url] stuff momentum [url=http://yourmedicinehat.net/2009/08/10/fibre-optic-cable-max-speed/]fibre optic cable max speed[/url] loathing blustering [url=http://yourmedicinehat.net/2009/09/08/how-periodontal-scalers-worlk/]how periodontal scalers worlk[/url] prosperity eat [url=http://yourmedicinehat.net/2009/09/10/carisoprodol-2444-imprint/]carisoprodol 2444 imprint[/url] times eat [url=http://yourmedicinehat.net/2009/10/07/bactroban-for-fungal-skin-infections/]bactroban for fungal skin infections[/url] easily resheathing [url=http://yourmedicinehat.net/2009/10/20/loz-skyward-sword-walkthrough/]loz skyward sword walkthrough[/url] skittered feast [url=http://yourmedicinehat.net/2009/11/25/side-effects-of-tapazole-medication/]side effects of tapazole medication[/url] notched everyone succeeded.