4.3.2015

VALOA ja VOIMAA

                           (linkki teokseen) http://youtu.be/hvn2UObYSsI
                                                     
                                               The Polar Dream - EndlessTales




"järkähtämätön valo / se on voima / kuuntele unia / siellä on totuus / irtaudu joukkioista / luota / kanna mielessäsi  / vain rehellisyyttä / totuutta / ole totuus"

Noilla sanoilla Anonyymi halusi auttaa kun kerroin tyhjyydestä mielessä ja  niskottelevista sanoista, jotka yrityksistä huolimatta tuntuivat puutteellisilta.  Sanojensa vakuudeksi hän liitti linkin videoon, jonka kansikuvan kopsasin (yläpuolella). Kuva on puhutteleva ja kaunis. Hämyinen metsä kylpee  kellertävässä valossa. Jyhkeät puut seisovat uljaina ja voimakkaina, alastomina, juurillaan, vaikka ovat joutuneet luopumaan tärkeästä osasta itseään, lehdistä, jotka makaavat kuolleina maassa. 
Luonto ei valehtele. Kuvasta näkyy mitä  v o i m a  ja  v a l o  yhdessä saavat aikaan. Paitsi puiden voimakkuutta kuvasta aistii myös hiljaisuutta. Hiljaisuuskin sisältää voimaa. Sillä on suuri merkitys. Joskus hiljaisuus vaikuttaa voimakkaammin kuin yksikään ääni. Sen vaihtelu puheissa ja taiteissa, esimerkiksi musiikissa, saa teoksen elämään ja antaa sille rytmiä. Puheissa hiljaisuutta voi olla joskus vaikea kestää. Mutta onneksi hiljaisuuteen voi tarvittaessa sisältyä myös pelkkää rauhaa ja lepoa. 
Sana  j ä r k ä h t ä m ä t ö n  antaa lisävoimaa valolle. "Järkähtämätön valo", voiko paremmin enää sanoa! Järkähtämättömyys vahvistaa myös kaikkea tekemistä. Erikoisesti sellaista, joka vaatii tekijältä sisua ja luovuttamatonta tahtoa.

K u u n t e l e  u n i a  Anonyymi sanoo. S i e l l ä  o n  t o t u u s. Mutta mikä on totta? Valo ja pimeys vaihtelevat. Elämässä on valoisia hetkiä jolloin miellämme olevamme valveilla. Mutta pimeät hetket ovat ikäviä. Välillä uskomme olevamme valveilla myös nukkuessa. Unet muuttavat yön päiväksi. Vaikka ne olisivat kuinka pelottavia ja kummallisia ja aika heittelehtisi niissä käsittämättömällä tavalla, koemme ne todeksi. Kerran muistan ihmetelleeni nähdessäni erikoisen hauskaa ja iloista unta, voiko tämä olla totta, vai onkohan tämä unta. Sinä aamuna heräsin hyvällä tuulella.
Nykyisin herään usein  aamulla väsyneenä nähtyäni raskasta unta. Joku päivä sitten olin  yöllä unessa menossa hautajaisiin ystävieni Himmin, Sennin ja Seijan kanssa.  Kävelimme surullisina kohti bussipysäkkiä. Äkkiä huomasin, että olin unohtanut reppuni, jossa oli kaikki mitä omistin. Piti  palata se hakemaan. Toiset jäivät kärsimättöminä odottamaan ja olivat vihaisia kun tulin takaisin. "Myöhästymme bussista!" "Toista ei ole enää tulossa!" "Ilman tuota  reppua olisimme jo matkalla!" he huutelivat.
Mutta minullapa oli mukana (tietämättäni) ilosanoma! Se oli löytynyt kotoa; kokoon taitettu paperi. Ojensin sen Seijalle, jonka nimi oli paperin päällä. Hän avasi sen ja luki ääneen: Hautajaiset peruttu. Kuollut on herännyt henkiin!"
Katselimme toisiamme. Ensin vähän kummastellen. Sitten repesimme riemuun. Voi miten iloisia olimme! Hyppelimme kuin pikkulapset, tanssimme ja hihkuimme. Halailimme ja taputtelimme toisiamme. Huudahtelimme.  "Kuollut herännyt!"  "Uskomatonta!" 
Niihin huutoihin heräsin. Ketään ei näkynyt. Minne ne katosivat? Vastahan me iloittiin yhdessä! Kesti vähän aikaa, ennen kuin ymmärsin, että se oli unta. Muistin että ne toisethan olivat kaikki jo kuolleita. Säikähdin. Olin hyppinyt vainajien kanssa. Se tuntui omituiselta.
Mutta ei se ollut surullinen uni. Surullisen unen näin seuraavana yönä. Se koski koiran kuolemaa. Se oli jo niin surullinen ja kauhea, että kaikki koiran omistajat menettäisivät malttinsa jos kuulisivat siitä. Paras, etten kerro sitä. Mutta koko seuraavan päivän se uni vaivasi minua. Tunsin syyllisyyttä, joka ei helpottanut, vaikka koiran vakituinen hoitaja tuli sitä hakemaan palattuaan matkalta, ja se koira pyöri iloisena ja elävänä jaloissa.
Unet. Onko niillä jokin sanoma, jota pitäisi kuunnella? Ne tulevat alitajunnasta. Usein ne käsittelevät asioita, joista ei ole voinut puhua. Usein tunnen niissä pelkoa. Aina en ole niissä edes itse mukana, tai seuraan sivusta  tapahtumia. Se on kummallista, että joskus näkee unessa unta, että näkee unta. Ja nykyisin minulla on usein sellainen tunne että elän yöllä enemmän kuin päivällä.
  
I r t a u d u  j o u k k i o i s t a, Anonyymi sanoo. Mitä hän tarkoittaa? Olen juuri yrittänyt irtautua kuolleista. Pitäisikö irtautua myös elävistä? Epäilen. Me olemme kaikki riippuvaisia toisistamme, ympäri maapalloa. Kukaan ei tule toimeen yksin. Joka ei usko sitä menköön autiolle saarelle, ja olkoon siellä loppuikänsä. Eiköhän jossain vaiheessa tule jotain toista ihmistä ikävä. Sama kasveilla ja eläimillä. Koko luomakunnalla. Ja tuo kirottu kaavio, mihin kaikki perustuu: ravintoketju! Syömme toisiamme. Ahnehdimme. Jokaisella oma suu lähinnä. Kasvit? No ne syövät pääasiassa juurillaan, imevät voimaa maasta. Ja ruokimmehan me lintuja. Samanaikaisesti kuitenkin olemme kaikki täysin riippuvaisia auringosta ja valosta, nykyisin myös elintilasta. Maapallo alkaa olla ahdas paikka. Koko ajan on meneillään taistelu olemassaolosta. Aina se on ollut. Ainakin kasveilla. Niiden on noustava toistensa yläpuolelle tai oltava vähintään samalla tasolla, saadakseen tarpeeksi valoa. Varjossa ne kuihtuvat ja kuolevat. Sama ihmisillä. Toisten jalkoihin jääneet voivat huonosti. Mutta silti yksinolo ei ole paras ratkaisu. Kaikesta huolimatta  olemme riippuvaisia toisista, vaikka olisimme huono-osaisia tai syrjäytyneitä. Ehkä Anonyymi tarkoittaakin irtautumisella joukkioista sitä, että on toisista huolimatta keskityttävä omaan tekemiseensä. Tai sitä, että irtautuisimme välillä ihmisistä yksinäisyyteen ja hiljaisuuteen miettimään, miten voisimme tehdä kaiken paremmin. Ehkä myös sitä, että parasta olisi ajatella omilla aivoillaan, eikä kuunnella kaiken maailman fraaseja ja tyhmiä uskomuksia.
Maailmanparantamistakin olisi ehkä hyvä pohtia, vaikka jo sanana se kalskahtaa ontolta. Voiko muka yksityinen ihminen parantaa maailmaa? Ei. Tai ehkä sittenkin. Kyllä. Jos kuuntelee uutisia tällä hetkellä yksi ihminen vetää maailmaa huonoon suuntaan. Tällaista on tapahtunut kautta aikojen. Miksi siis yksi ihminen ei voisi yhtä hyvin vetää kehitystä hyvään suuntaan? Onhan sellaistakin tapahtunut. Siihen vaaditaan vain rohkeutta. Unelmia paremmasta. Sekä myös valoa ja voimaa, järkähtämätöntä rehellisyyttä ja totuutta, juuri niitä asioita, joista Anonyymi puhuu, sekä ehkä niiden lisäksi myös laajakatseisuutta ja viisautta. 

Jokainen meistä voisi ainakin yrittää kehittää itseään, eivätkä unelmatkaan ole kiellettyjä. Ne ovat kuin taivaalla killuvia tähtiä, joita ei voi saavuttaa, mutta jotka pelkällä olemassaolollaan muistuttavat, että niin kuin tähdillä, jokaisella ihmisellä on oma paikkansa toisten joukossa. Jokaiseen on sisäänrakennettu erilaisia mahdollisuuksia, joitten pohjalta voisi toimia ja ainakin yrittää kehittää itseään ja saada aikaan jotain sellaista, josta voisi jakaa toisillekin iloa ja valoa, sekä voimaa  heidän elämäänsä.


Tavallisesti olen laittanut tänne blogipostaukseni loppuun musiikkivideon, nyt vain kuvan. Hän tuossa kuvassa edustaa musiikkia opinnoillaan ja työllään. Siltä varalta, että joku haluaa tietää hänestä tai hänen työstään jotain, laitan muutaman linkin. Niihin voi tutustua jos kiinnostaa ja linkit toimivat. (Hymiö)  Hymy valaisee ja lämmittää. Se yhdistää ihmisiä  kansainvälisesti, niin kuin musiikki. Musiikista voi sanoa: Music connect people!  

94 kommenttia:

mikis kirjoitti...

Kivaa, tai tosikivaaa että sinulla on kivaa. Parista asiasta olen silti eri mieltä kuin sinä.

1) puut ovat aina alasti. ei pelkästään silloin kun sinä juoksentelet metsässä
2) valoisuus ja pimeys vaihtelee, vrt. Utsjoki
3) toivottavasti et koskaan syö minua vaikka kuulummekin samaan ravintoketjuun
4) no tälle neloselle en muista mitään erityistä
5) ai niin, tykkään susta
5b) koska oot niin samperin kiva

Liisu kirjoitti...

mikis, kiitos positiivisesta palautteesta! :)

Yhden todistajan läsnäollessa lupaan kaksi sormea tietsikalla, etten syö mikistä. Tämä lupaus on voimassa vuoteen 2999 asti. Sen jälkeen harkitsen asiaa uudelleen.

isopeikko kirjoitti...

Joskus voi unelmoida unista, toiste uneksia unelmansa. Peikko aina unissaan siivoaa ajatustensa lattioita :)

Liisu kirjoitti...

Isopeikko, arvaas mitä? Minäkin siivosin tänään, mutten unessa vaan tositoimessa, livenä. Huomasin, että siivoaminen on hyvää liikuntaa. Se käy lenkkeilystä ja voimistelusta. Ihan tuli hiki!

Liisu kirjoitti...

HUOM. !!!
ENSIMMÄISESSÄ linkissä alhaalla (kuvan alla) on PAHA ÄÄNITYSVIRHE.
POISTIN sen ja panin UUDEN LINKIN.
Se tuntuu toimivan.

Toinen ja kolmas linkki ovat paikoillaan.
Ne toimivat oikein ainakin tällä koneella.
Sorry. (Harmittaa.)

Hjalmar kirjoitti...

Mukava juttu taas oli! Puista ajattelin, että ne taitavat ihan mielellään ja pakostakin lehtensä pudottaa, muuten kävisi talvella huonosti. Mutta alakuloista se on. Toisaalta - mikä riemu taas keväällä, kun uudet silmut puhkeavat! Mietin, miksi hiljaisuutta puheen sijaan pidetään niin pelottavana? Buddhistisissa maissa hiljaisuutta taidetaan arvostaa enemmän. Suomalaiset voivat jopa ärtyä puhumisesta, ainakin äijät. Vitsin mukaanhan kaksi ukkoa istui saunassa pitkät tovit puhumatta, ottivat viinaa myös. Jossain välissä toinen kysyi "Elääkös sun äitimuoris vielä?" Toinen ei vastannut mitään pitkään aikaan, ehkä puolen tunnin päästä tokaisi: "Ollaankos tänne tultu puhumaan paskaa vai saunomaan ja ryyppäämään?" Maailmanparantamiseen on vaikea enää uskoa. Näyttää minusta ihan selvältä, että tuhoon mennään ja lujaa. Toisaalta kannattaa silti vielä panna hanttiin, edes periaatteesta. Maailman pahuuteen ei yksi mies (Putin?) pelkästään pysty vaikuttamaan vaan asiat ovat mutkikkaita. ISIS on hirmu järjestö, mutta se on USA:n luoma. Nykymaailmassa ei enää muita arvoja ole kuin raha. Tämä suistaa syrjäytyneitä nuoria liittymään murhajärjestöihin. Ihmiskunta on menettänyt viimeisetkin järjenrippeensä. Homo Sapiens on laskematon peto. Se tappoi sukupuuttoon ihan ensi töikseen Neandertalin ihmisen. siitä oli sitten hyvä jatkaa vähäväkisempien nujertamsita. Ihmisen on paskiainen.

Hjalmar kirjoitti...

No hoh-hoh, tulipas kirjoitusvirheitä äskeiseen! Mutta olkoon. Kiitos Liisu vielä kerran blogistasi!

elviira kirjoitti...

Hieno ja ajatuksia herättävä teksti taas sinulta Liisu.
Tuo alkukuva- kuten myös musiikki- täydensi hämmästyttävästi tekstiäsi. Siitä suorastaan heijastui hiljaisuus. Lisääntyvä valo oli aistittavissa.

Vaikkemme maailmaa onnistui parantamaankaan, niin yksittäisiin pieniin tekoihin me jolkainen kykenemme. - Näinkin pieniin. Minulla on tuossa pöydälläni Laura Honkasalon: Nuukaillen, eli kuinka pelastin kukkaroni ja maailman.

Vaikka emme syö toisiamme (kuin symbolisesti), niin kyllä todellinen nälkä tappaa inhimillisyyden. Aki Ollikaisen Nälkävuosi on juuri käsittelyssä. Aihe tuntuu olevan ajankohtainen, syystäkin.

Ihanan valoisa tuo Sauli Z:n kuva. Musiikkia kuuntelin viikko sitten, mutta kestää kyllä uudenkin kuuntelun.

Liisu kirjoitti...

Hjalmar, en huomannut yhtään virhettä tuossa kommentissasi (pitänee alkaa etsiä :)

Sanot: Hieno ja ajatuksia herättävä teksti, Minä voisin sanoa samaa tuosta kommentistasi. Se panee ajattelemaan.

Olimme äsken pianokonsertissa. Kirkossa, jossa on hyvä akustiikka. Jokainen sävel lensi milloin kirkkaana, valoisana, milloin tummemmpana pilvenä yleisön yläpuolella ja pudotti sävelet välillä lempeinä ja leijuvina, välillä raesateena, tai raskaina ja voimakkaina ääninä kuulijain päälle ja täytti koko kirkkosalin. Olen varma, että se yhdisti meitä, jotka satuimme olemaan saman äänipilven alla.
Musiikki yhdistää, se on varma. Ei ole kieli-eikä kansallisia esteitä.

Totta on, mitä sanot. Kaikkeen on syynsä. Niin hyvässä kuin pahassa. Uskon että kukaan ei ole ilman syytä paha. Olosuhteet, tai joskus syntymässä saadut geenit, olosuhteet, ne tekevät ihmisen. Ne joilla on kaikki hyvin, heillä ei ole tarvetta olla paha (ellei luonne siihen pakota). Lähtökohtaisesti pidän ihmistä hyvänä. Kun katsoo vastasyntynyttä tai vähän vanhempaakin lasta, ei tule helposti mieleen: tukeekohan tuosta murhaaja, tappaakohan se isona ihmisiä. Niin suloisia lapset ovat. Mutta miten heille isompana käy, ei ole heidän oma syynsä eikä ansionsa.

Mun hammaslääkäri, jossa eilen kävin, sanoi (kun tarjosin maksua): "Joskus tuntuu pahalta, kun on hyväosainen ja muistaa, miten paljon maailmassa on kärsimystä" (aika epätavallinen lausuma yllättäen hammaslääkäriltä).

Liisu kirjoitti...

Elviira, tuo kirja Nälkävuosi, on yksi kaikkein herättävämpiä kirjoja elämässäni. Se on jäkyttävän hyvä. Se tuo silmien eteen elävänä ja konkreettisena asian, josta on kuullut vain puhuttavan. Se saa eläytymään tuon naisen osaan, joka lapsensa kanssa vaeltaa pakkasessa ja nälkäisenä ja saa matkalla kohdata ihmisiä, joitten pahuus ja hyvyys paljastuu pienissä teoissa, ja jopa pelkissä sanoissa, jotka tekevät näkyviksi ihmisen sisimmän. Pienetkin hyvät sanat, mitä joku sanoi, tuntuivat suurilta siinä tilanteessa, missä ihmiset nälkävuosina olivat.
Toinen todella hyvä kirja, jonka olen viime aikoina lukenut on se Jää, josta sinäkin olet muistaakseni kertonut.

mikis kirjoitti...

mulle tuli liisu kiltti kamalan surullinen olo kun mä menin rähjäämään ihmisille, en täällä. En minä halua ihmisten kanssa rähjätä. Totta kai mä tiedän ettei kaikki ihmiset minusta tykkää, ei ainakaan ne 96 % jotka ei tunne mua. (Ja kai niistä 4stä % sit suurin osa on hullujenhuoneella.) En muista että olisin viimeksi loukkaantunut kuin puberteetti-ikänä, ja silloinhan siihen riitti mikä tahansa, ihan mikä tahansa. Siksi ihmettelenkin että nyt minä loukkaannuin jostain steriilistä, sisälleksettömästä imperatiivista: meri unkurista.

Alkoi ällöttää.

Liisu kirjoitti...

Mikis, kaikkihan sinusta tykkäävät, tuot väriä ja elämää blogeihin joissa vierailet. Laimennat ihmisten totisuutta ja asiallisuuskin saa tervettä menoa tarvittaessa. Kiitos sinulle siitä!

Tuosta meristä minä ihan oikeasti pidin, mutta sitten sotkin jotenkin hänen blogiaan ja kyllä hän selitti minulle miksi hän ei halunnut nähdä enää kommenttejani. Syy ei ollutkaan (kai) sotkuni, vaan se, että vierailin väärissä blogeissa. Minua suretti se kovasti. Muistelen häntä kyllä hyvällä, mutta jokaisella on oikeus hallita blogiaan, joten en sinne enää edes koputtele.

mikis kirjoitti...

Väärin mainita mitään nimiä. Mutta jollei mitään nimiä mainitsisi, ei tietäisi mistä puhutaan.

Minä en halua kävellä eksyksissä. Joskus lapsena eksyin, en muista koska, sen jälkeen en oo eksynyt.

Ihmisiä rakastan, koska en tunne heitä, ja vaikka tuntisi, rakastan heitä silti. Siksi.. mä en käsitä miks mua puukotetetaan jolla teatteripuukolla selkään?

Ei mua ihmisten vihamielisyys oo ikinä koskettanut, siihen osaa varautua, mutta ystävien sisällä piilevä ilkeys - siihen ei ikinä osaa varautuaa. Se tekee mut aina ensin ihan hämilliseksi, tulen ujoksi, vasta sitten tulen vihaiseksi, sitten ajattelen "ei sev väliä". Koskaan en loukkaannu... paitsi nyt. - Siks mä oonkin nyt ihan hermostunut, en tiedä, puhun asioita joita en haluaisi, olen todella hermostunut.

Voi vittu!

mikis kirjoitti...

ja toistan itseäni, se on sama asia: olen hermostunut

äh (haukkaa palasen happiatomia)...

maailmassa on toki, toki paljon mielenkiintoisempiakin asioita. (heh, heh) kuin mitä minä pystyn edes ajattelemaan!

oi Mikko, Mikko parka! (pesusieni)

mikis kirjoitti...

Mä oon hajalla. Mä muutun kohta hiiliatomeiksi. Mä muutun pölyksi. Ja kohta te, rakkaat kakkiaiset, alatte aivastelemaan "HATSII, HATSII".
Se on ihan oikein Teille! (Samperin Sirkus Sariolan Strutsit.)

Liisu kirjoitti...


Kaikki hyvin! Hienoa.
Huomenna paistaa aurinko!

mikis kirjoitti...

Kraft durch Freude (voimaa ilosta) oli natsisaksan lomajärjestön slogan. Mehr Licht! (lisää valoa) sanoi von Goethe. Licht und Kraft (valoa ja voimaa) sanoo Liisu.

Ps. Viimeinen tuntuu kodikkaimmalta.

mikis kirjoitti...



Tämä oli yksi ensimmäisiä levyjä jotka omistin. Sain sen joltain.

https://www.youtube.com/watch?v=QfrAXZC7GKA


Pidin kaikesta, kuuntelin levyn puhki, pidin etenkin kohdasta 49:15 V. "O Freunde, nicht diese Töne" ... Aina tuonne 56:00 asti.

Anonyymi kirjoitti...

Siis tämä versio minulle rakkaampi kuin tuo toinen.

mikis kirjoitti...

anonyymi = mikis

Karajan ja berniililäiset ovat niin täydellisiä. Tai mun korvani on niihin enemmän tottuneempia.

mikis kirjoitti...

Non, on tämä Tuubissa. Myös Sinun.

ei tämä minun sävellys ole

Karajanin philharmonikereilla on kyllä niin mahtava, pehmeä, täyteläinen soundi. Hivelee meikäläisen amatöörimusiikinkuuntelijan kuuloelimiä.

Liisu kirjoitti...

Kiitos, nyt pääsi tuolla sinisellä linkillä suoraan napsauttamalla laittamasi linkin lähteelle. Kumma todella että en sitä ilman linkkiäsi löytänyt, ehkä käytin väärää hakusanaa. Tai syy oli siinä että etsin vain katkelmaa sen vaikuttavimmasta kohteesta.
Kuuntelin sitä liittämällä koneeni kovaäänisiin, ja se soi todella mahtavana, mutta ei turhaan puhkuvana äänitteenä.

mikis kirjoitti...

Tuosta "puhkuva" termistä minulle tuli erilaisia mielleyhtymiä. Mutta ainoastaan kristillisiä. (Älä valehtele! Valehtelenpas!)

Kaikkea hyvää toivon Sauli Zinovjeville. Hänen musiikissaan on paljon sellaista jonka heti tajuaa omaperäiseksi, ja siksi tärkeäksi, vaikka oma musiikkikäsitykseni onkin konservatiimisempi. Olen toivoton amatööri.

Sauli on täynnä voimaa ja vimmaa. Uskon että pystyy ratkaisemaan ne ongelmat, jotka aikanaan hänen eteensä tulevat. (Kaikkien ihmisten eteen tulee aikanaan ongelmia.) Lupaava tyyppi! (eli hyypiö... jos tajuatte, että tarkoitan tällä sanalla juuri toista mitä sillä yl. tarkoitetaan)

Sauli Zinovjevista kuullaan vielä totta kai paljon. Hyvää.

Liisu kirjoitti...

Kiva, että olet kuunnellut muutakin kuin Beethovenin 9. sinfoniaa. Se on upea, mutta tykkään myös uudesta klassisesta, jota Suomesta edustaa ehkä parhaiten Mangnus Lindberg tai Kaija Saariaho, mutta uusia tulokkaita on varmaan suuri joukko tulossa. Onnea heille kaikille!

Onnea myös sinulle, mkis, kun kehuivat sinua sanataiteen mestariksi. Luin sinun juttusi kaikkine vivahteineen, elävämpää kieltä ei helpolla löydy, ainakaan kommenttimaailmasta.

Oon sanonut ennenkin että jos teksit kirjan (tai edes blogin) siitä tulisi bestseller. Tee e-book, vauhdikas sellainen! Minä sitä mainostaisin Facebookissa ja täällä blogissani. Voisin laittaa kaikille tutuille kirjanystäville siitä emaileja ja muitakin keinoja keksisin. Voisit käyttää Mikistä kirjailijanimenäsi. eiks oo hyvä ehdotus! Hemmi-täti ja muut valmiit henkilöt siihen mukaan. :) jo pelkkä ajatus siitä kiehtoo.
(Toivottavasti en näin kamalasti kehumalla aiheuta sinulle paineita.) Ajattele, eisevväliä!

mikis kirjoitti...

Oi Kiitos Ei, ystäväiseni! (hymyilee)

Anonyymi kirjoitti...

eisevväliä
hyvä
unohda kokonaan
hammurabi
vanhaksi
vanhaksi
tahdon

lupaa

buddha
karma

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=xRdFK9nbALI&list=PL9FB8B02A077874CD

Kirjailijatar kirjoitti...

Tuo omilla aivoilla ajattelu on joskus vaikeaa, ihme juttu. Mutta niin ehdottoman tärkeää.

Liisu kirjoitti...

Kirjailijatar,

en tiedä aina kenen aivoilla ajattelen, ehkä omillani sulatan kaikkea sitä, mitä kuulen ja nään, luen ja tutkin.

Näen unia. Niille on ominaista, että ne johtuvat aina jostain kauan sitten, lapsuudessa, tai jopa edellisen päivän tapahtumista. Elokuvat ja kirjat siirtyvät helpoimmin elämään unessa toistuvina,

Luin viimeksi blogistasi että olit Berliinissä. Matkustelet paljon ja käytät silmiäsi. Kuvat joita olit laittanut esille toivat mieleen riemuloman. Olit irti arjesta. Oli varmaan mukava palata kotiin.
Itse muistan, miten parasta matkalla olosta oli kuitenkin sen jälkeen kotiintulo.

mikis kirjoitti...

Minäkin kävin katsomassa "Kirjailijattaren" kuvia. Olivat hyvin hyviä. Minusta "Kirjailijatar" on sympaattinen ja henkevä ihminen. Kokonaan.

Liisu kirjoitti...

Mikis, niin, kokonaan, läpeensä symppis ja henkevä. Hänen bloginsa on hyvä. Hän pystyy puhumaan vähin sanoin paljon asioita. Pidän hänen tavastaan kirjoittaa.

Hän on vieläkin Berliinissä. Aion käydä häntä tervehtimässä (lukemassa Berliini III. Katsomassa kuvia). Kuuntelen tässä samalla Radio-orkesterin konserttia.

Ulkona sataa lunta, maa on valkoisena. Puut heiluvat raskaina tuulessa. Pyörittävät latvaansa tummenevaa taivasta vasten, levottomina.

isopeikko kirjoitti...

Peikko aina miättii näitä juttuja. Sen miälestä on parasta ajatella itse :)

Anonyymi kirjoitti...

matematiikka
variaatiot
:)))))

leikki

Liisu kirjoitti...

Kyllä, Anonyymi. Kunnioitan matematiikkaa. Se ei ehkä kunnioita minua.

Sinusta en tiedä. Välilä tuntuu, että sinä olet minä, minä sinä. Välillä kaikki on epämääräistä. Niin kuin joku kolmas olisi leikissä mukana.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iZmAQ7A1mgs

Anonyymi kirjoitti...

http://25.media.tumblr.com/ae06d75b76576b5b2c2761e3fd69a260/tumblr_n38v0gMPoa1qbg65jo1_500.jpg

Anonyymi kirjoitti...

http://imgfave-chat-herokuapp-com.global.ssl.fastly.net/image_cache/1380320613333004.jpg

Anonyymi kirjoitti...

tiedät
että tahdon olla
vailla huolia teistä

olen näkevä
tiedäthän jo sen

unohda minut

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=J62Z8IpWWLk&list=RDjezo2IGXly4&feature=player_detailpage

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=f5WrHOy1J84

Anonyymi kirjoitti...

Kuule, Liisu, tuo Anonyymi on kiusannut muitakin ihmisiä muissa blogeissa. Hän on vähän tärähtänyt. On ihan väärin että keskustelet hänen kanssaan, et sinä siitä pääse puusta pitkälle, enemmän vaan alkaa sinua kiusata. - Deletoi hänet!

nimimerkki "blogistasi tulee muuten sairaalan tuulikaappi"

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä anonyymi 18:40 kanssa. Poista tuo sanoja pätkivä. Saa ihminen kiltti olla mutta Ei täällä kukaan enää viihdy kun yksisekopää terrorisoi latteuksilla kaikkea muita.

Anonyymi kirjoitti...

näin on
aurinko

Liisu kirjoitti...

Anonyymit 4.4.2015 18.40 ja 19.16!

Arvostan suuresti sitä, että olette huolissanne tästä ilmeisesti yhden ja saman anonyymin aiheuttamasta kommenttitulvasta, jota en itsekään aina ymmärrä, ja olen kauhean pahoillani, jos se häiritsee teitä.
Kiitollinen teille olen siitä, että olette blogistani huolissanne.

Ongelma on siinä, että kannatan sananvapautta. En haluaisi poistaa jonkun toisen lähettämää kommenttia, vaikka se ei aina olisi mieluinen, tai tuntuisi turhalta tai ikävältä. Siitä olisin todella pahoillani, jos se olisi tahallista kiusaamista. Mutta asiaa ajateltuani se voi mielestäni silloin olla pikemminkin kommentoijan oman pahan olon ilmausta.

Lainaan tähän Helga von Köchel-Verzeichnis blogissa Helgan kieliverryttelyblogi kommenttilaatikon eteen laittettua ohjetta:

Kommentteja ei valvota. Jokainen häpäisee itsensä tai allekirjoittaneen ikiomalla vastuullaan.

Minulla tuon ohjeen voi tulkita niin, että en haluaisi laittaa kerberoksia enkä piikkilankoja esteeksi kenellekään, en myöskään kiskaista kommenttia pois näkyvistä kommentoijan silmien edestä syynätäkseni, onko se tarpeeksi arvollinen blogiini, jota kaikki eivät varmaan ymmärrä. ”Pelkkää tuulen pieksentää, turhia sanoja!”, joku voi ajatella.

Lisäksi olen itse kokenut, miltä tuntuu, jos kommentti poistetaan ehkä asiattomana tai muusta syystä. Voin sanoa, ei tunnu mukavalta. Tuntee itsensä vialliseksi tai jopa hylkiöksi.

Nähin syihin vedoten yritän jatkaa blogiani. Omia kommenttejani voin poistaa, on ne sellaisia kökköjä, mutta toisten kommentteihin en koske, vaikka en niitä ymmärtäisi. Syy on silloin minussa.

Yritetään jatkaa! Kommentointi on vapaaehtoista. Niin on blogin pitäminenkin.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=PLi8pYDZqXRtQVNiYUOAbTK6iKIUh7IcyD&v=u6zh-WmiMcE

Liisu kirjoitti...

Anonyymi 14.22

Joenkin koin tuon pätkän Vivaldia niin sovivaksi, että se ilahdutti ja laitan sen suoraksi linkiksi (kestää n.2 min.) Kiitos, Anonyymi!
KLIKKAA TÄSTÄ! (Tästä saan voimaa, jos alkaa heikottaa :)

Liisu kirjoitti...

SOVIVAKSI = sovittaa > sopivaksi

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=_PbWsF-8aJU&list=RDzSQotdIP2P0&feature=player_detailpage

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=DJzdKl-K-Zc&feature=player_detailpage

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=9AEXjVkMurQ&feature=player_detailpage

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=WLn_ZEgEaPY&feature=player_detailpage

Liisu kirjoitti...

Lainaan sanojani: ”Omia kommenttejani voin poistaa, on ne sellaisia kökköjä, mutta toisten kommentteihin en koske, vaikka en niitä ymmärtäisi!”

Jo tänä aamuna jouduin harmikseni syömään sanani.

Tänne oli tullut koko joukko uusia anonyymi-kommentteja, joissa ilkeiltiin ja nimiteltiin rumasti toisia tänne kirjoittavia.
Sitä en kestä. Poistin ne kaikki. Ja poistan vastakin. Pahoillani. Taisi siinä mylläkässä mennä joku "pyllystä pullahtanut" mukana, vaikka en tiennyt ketä siinä tarkoitettiin.

Anonyymi kirjoitti...

on havaittu
innokas
kääpiö
tuulikaapissa

ei siis älynjättiläinen
:D

Liisu kirjoitti...

TUOSSA anonyymin kommentissa on jotain KAIKUA! Ei yhtään hullumpi.

Ja olihan se hieno ilmaisu: pullahtaa pyllystä - kirjallisesti raikas ja uusi.

Mutta se, että kutsuu jotain toista anonyymia TORAKAKSI, tai haukkuu jotain kolmatta latteaksi lättänäksi, se on jo liikaa.

Tuulikaappi, se menettelee. Kääpiöitäkin on olemassa, mutta hengenjättiläisiä liian vähän. Kääpiöiksi lasken kuuluvaksi kaikki ne, jotka ilkeilevät. He ovat pääasiassa henkisiä kääpiöitä!

Anonyymi kirjoitti...

niin ovat :D
ja tiedätkö liisu mitä -
tuulikaapista sanojen pätkiminen johtaa suoraa kenkätehtailijalle sekä kallonkutistajalle -
eikös olekin hassua :D :D

tämän reitin näille ruoka-ahmateille tuntee poliisikin sekä moni, moni, moni viranomainen ja aivan tavan duunari ;D

Liisu kirjoitti...

Anonyymi, minulle tuo kenkätehtailija tuottaa tässä kohti vaikeuksia, miniaivoinen kun olen.

Ja sitäkin ihmettelen, miksi jotain mielentilalääkäriä sanotaan yleisesti kallonkutistajaksi. Kuulostaa pahalta. Keskiaikaiselta inkvisiittorilta.
Ei kai ne sanojenpätkijää rääkkää? Eikö ne yritä auttaa puhumalla ja antamalla lääkereseptejä? Sellainen mielikuva minulla. Sähköshokkihoidostakin olen kuullut.

Anonyymi kirjoitti...

niin -
kallonkutistajalle olisi kaikki lääkkeet ja sähkökäristys hyväksi.
(ymmärsit varmaan miniaivoisuudestasi huolimatta)

sanojenpätkijä siis kääpiö rääkkää sekä pätkii viksumpiaan (näin olen ymmärtänyt)

hätäähän ei oikeasti ole kun nämä laatikossapyörijät eivät näe totuutta, vaikka kuinka sitä heille totuudentorvi toitottaisi

voisiko nyt vain olla niin, että torvi saisi tuulikaapista mentyään olla ihan vaan saari -
kaunis, hyvinvoiva ja eläväinen?

Anonyymi kirjoitti...

tottakai kenkätehtailija on hankala (sellaisia ne täysdillet ovat, helvetinmoisia mottipäitä)
se on hänen oma valintansa, jos hän haluaa pystyttää helvetin isolla fontilla tehdyn opastekyltin pihatontuille. kas pihatontut tietävät jo polun krokotiilikenkäisen mottipään kartanolle ;D

Liisu kirjoitti...

noniin, tottahan pihatontut on tuttuja (aika höhlöjä väritettyjä posliini-tai savitönttöjä) joita meidän pihassa oli yksi, mutta harakat sen nokkivat onneksi mäsäksi

se että kenkätehtailijat on dillejä ja ohjaavat pihatonttuja opastein ei ole ollut tiedossa

ja tuon kallonkutistajan ymmärsin täysin väärin (niinkuin miniaivoiset yleensä tekevät)
aah, nyt ymmärrän kallonkutistajat ovatkin niitä jotka tarvivat hoitoa, aah, tuntuu tosi mukavalta kun alkaa ymmärtää

mutta onhan se niinkin että tieto on viisauden alku ja viisas on alituisessa vaarassa tyhmentyä

pitää olla kaukaa viisas

Anonyymi kirjoitti...

niin, se on nimenomaan se ongelma, että sinä et tajua/tiedä


alunperinkään ei mitään ongelmaa ollut ja ei ole nytkään -
opettelisit leikkimään

me astronautit kun emme voisi vähempää välittää - saaret ovat sellaisia, tyytyväisiä issekseen -
emme tahdo mitään, emmekä tarvitse -
oma avaruus riittää vallan mainiosti :D

Liisu kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä, Anonyymi! Oma piha kullankallis. Oma avaruus? Se vasta hieno on! Saa lennellä pysty-tai vaakalentoa, vaikka vinossa, ei ketään häiritse.

Tykkään anonyymeista, kunhan eivät syö toisiaan suuhunsa. Eivätkä muutenkaan vihoittele. Kaikki ihmiset ovat arvokkaita, niin kuin eläimetkin ja kasvit. Kunhan ovat sovussa keskenään.

Nuo hymiöt ilahduttavat mieltä. Niistä osaa arvata, ettei ole murha mielessä liikkeellä. :D

Anonyymi kirjoitti...

pitäydymme siis hymiöissä :D

Liisu kirjoitti...

Hymiön nimeen vannomme!

Anonyymi kirjoitti...

vanno lastesi nimeen!

Anonyymi kirjoitti...

ja kuolleen rakkaasi!

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=PfTxNeFRNKc&feature=player_detailpage

Liisu kirjoitti...


Anonyymi(t),

Olen niin ymmärtämätön, etten tajua noista viesteistäsi niiden tarkoitusta. En osaa siksi niihin vastata. Pahoillani.

Anonyymi kirjoitti...

niin -
et voi luvata
etkä vannoa
kultapiisku,
mesimarja,
simpukkani

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=82zt5Fk5YTc

Anonyymi kirjoitti...

unesi oli omani

hoida kukkia rakkaudella ja hellyydellä

etanat ja kakkiaiset eivät siihen kykene, ovat karkeita tuholaisia

mikis kirjoitti...

Olen mikis. En pätki lauseita runonsäkeiksi.

Jos minulla on asiaa - tai paremminkin: jos minulla EI ole asiaa - kirjoittelen omalla nimimerkilläni. Se on minun vikani.

mikis kirjoitti...

Siis en minä, suokaa se minulle anteeksi rouva Liisu, ketään anonyymeja tänne ole kutsunut. Ovat vaan tulleet muuten, harmi an sich, kuin koiperhoset.

Olen pahoillani, koska enempää en pysty, rakas Sofja Andrejevnani, Sua suojelemaan.

Tuus.

Anonyymi kirjoitti...

Valehtelet,
kyllä sinä pystyt.

totta,
EI ole mitään.
SIKSI sinä suojelet,
SINÄ ALOITIT!

TÄMÄ ON SINUN SOTKUSI!

Anonyymi kirjoitti...

"Totuuden etsinnässään Tolstoi hakeutui ortodoksiseen kirkkoon, mutta huomasi pian monien pappien tietämättömyyden. Hän käsitti, etteivät ulkoiset menot, tuoksuvat suitsutukset, loistavat kynttilät, vanhat ikonit ja välkehtivät mosaiikit tehneet ihmisestä kristittyä. ”Kannamme kaikki Jumalan valtakuntaa itsessämme”, hän julisti."

SOFJA

mikis kirjoitti...

herra/rouva Anonyymi

Anteeksi, että puhuttelen Teitä.

Mutta minkä sotkun minä olen aiheuttanut?

Jos oon, siivoan sen toki mielelläni.

Ps. Muutenkin oon ihan mielelläni polvillani, Teidän Keisarillinen Armollisuutenne.

Anonyymi kirjoitti...

just,
nouse ihmeessä ylös
ja sotku siivoutuu toimimattomuudella,
eli ei tee mitään -
on toimimatta
rakas kakkiaiseni -
mikis
toki tämän jo tiesitkin!

Anonyymi kirjoitti...

siis (kertaus)
ei tarvitse tehdä puhdasta jälkeä
ja ainakaan minä en polvistu -
itse saat madella niin paljon kuin sinun sieluttomuutesi tahtoo -
arvon von hässijä

mikis kirjoitti...

kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

miksi
lentää lintuset -
niin turhaa

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=3WzJcwGA6YM

mikis kirjoitti...

Sinuna, jos olisin oikea runoilija, jota tietenkään en ole, niin lisäisin tuohon sanaasi "turhaa" n-kirjaimen. Niin sitä tuölisi sana "Turhaan".

Koska... niin turhaa tässä Telluksella elämämme on. Ah, onpas! Linnutkin vaan vähän aikaa taivaan piirtoa vastaan lentelevät, eivät kumminkaan ikuisesti vaan töpsähtävät sieltä päistikkain alas. Ja sitten oikaisevat hennot jalakansa ylöspäin. (Ovat nääs kualleita.) Eikä tähän mitään osaa sanoa kukaan. Paitsi kissat! Ne ovat kamalan runollisia persoonia, ja kovia kehräämään. Kissa kun kuolleen linnun näkisi niin sanoisi, jos osaisi puhua, että "vai niin, on tainnut käydä talitintille kehnosti" Ja pieraisisi.

Ps. Mutta onneksi kissat eivät paljoa puhu. Mulkoilevat vain ihmisiä... koska kyllähän he sen näkevät, koska ovat kissoja, että meissä ihmisissä on kamalasti vikaa. On, on!

Anonyymi kirjoitti...

Niin juuri -
teissä on paljon vikaa!
Perkeleen kermaperseet.
Sinussa varsinkin - ökynarsisti!

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?list=RD1KOaT1vdLmc&v=H2rHIoD59AQ&feature=player_detailpage

mikis kirjoitti...

Voi ei! Sanot niin kauniisti... ökynarsisti! Minä taidan kohta kuule lätkähtyä sinuun! (avaa Siwan pussin josta ryöpsähtää muutama lentopusu. ja yksi keskioluttölkki)

O-hoh!

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=JxpaFVATAVg

Anonyymi kirjoitti...

uhkailetko sinä mottipää, surkea olet

on surullista mitä jotkut tekevät kun eivät muutoin saa kaunista ja ihanaa - ja älä kuvittele, että sinussa olisi mitään sisältöä -
ei ole, nada - empty

Anonyymi kirjoitti...

jumalten nektari - sitä et koskaan tavoittanut - et koskaan
sinä huoliteltu pahvimuki - kertakäyttöserpenttiini

katsos tämä on meissä erona - minä näen sinä et, kas kun ymmärrys ei riitä - matalankinkkeräplättyseni

Anonyymi kirjoitti...

Antaa tulla - mätän teitä turpaan!

https://www.youtube.com/watch?v=DE2R7s5SCSQ&feature=player_detailpage

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=e86hSRwkVoA

hra Eräs kirjoitti...

Täällä on tänään tätä:

olen kuullut että sinulla on vihurirokko

Anonyymi kirjoitti...

kas
...
kiitos

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YrLk4vdY28Q

Anonyymi kirjoitti...

tauti paranee itsestään -
hallelujah

isopeikko kirjoitti...

Aika monta kommenttia... :)

Liisu kirjoitti...

Isopeikko, en oo pysynyt perässä, aika monta kommenttia tosiaan. Kiitos Anonyymin ja mikiksen. Anonyymi on ollut ahkerin. Kuinka onkaan jaksanut!

En oo hyvä blogi-emäntä, en kelpaisi edes hänen siivojakseen. Olen laiminlyönyt tehtäväni. Syy: virukset!

Vasta tänään on taivaanranta alkanut hiukan valostua. Ehkä tästä sairauksien sokkeloista vielä toivutaan. Pidetään peukkuja! (Vielä on huteran hatara olo.)

Unknown kirjoitti...

Pimeyttä ei ole olemassa. Ainoastaan eri astetta valon voimakkuutta :)
/ Martin